Acne

Dit behandelplan is tot stand gekomen in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam.

Het acne behandelplan

Omgaan met en acceptatie van de huid

Wat is het acne behandelplan?

De behandelplannen van Patiënt1 verbinden patiënten en zorgverleners uit het hele land. Zo werken we samen aan een optimale behandeling!

Het acne behandelplan verzamelt relevante gezondheidsinformatie van de patiënt met de huidaandoening acne. Hij of zij plaatst zelf diverse informatie met betrekking tot de ontwikkeling van de acne in het persoonlijke behandelplan. Denk hierbij aan foto’s, metingen en het medicatiegebruik. Als zorgverlener bent u daardoor altijd op de hoogte van de actuele gezondheidssituatie van uw patiënt. 

Wat doet het acne behandelplan?

U wordt als zorgverlener digitaal gekoppeld aan het account (Persoonlijk GezondheidsDossier) van de patiënt. Vanaf dat moment kunt u volgen hoe het met de patiënt gaat:

 De ontwikkeling van de acne volgen aan de hand van metingen
(de ernst van de acne wordt aangeduid aan de hand van de GEA score)

 De ontwikkeling van acne volgen aan de hand van foto’s

 Het medicatiegebruik van de patiënt bijhouden en indien nodig aanpassen

 Direct en veilig communiceren met uw patiënt, ook zonder op consult te komen

 Communiceren met andere behandelaars

 Verslagen lezen van andere zorgverleners

 Inzicht in het klachtenverloop van de patiënt en de kwaliteit van leven

 

 Metingen

De patiënt plaatst verschillende metingen in het behandelplan, waarbij de ernst van de acne wordt bepaald. Wanneer er meerdere metingen ingevuld zijn, worden deze overzichtelijk naast elkaar geplaatst. Hierdoor wordt het verloop van de acne zichtbaar. 

 Foto's uploaden | Foto's vergelijken

In het acne behandelplan worden diverse foto’s geplaatst. Per meting worden gemiddeld 3 foto’s toegevoegd. Met het actuele beeld van de acne bij de meting wordt de ernst van de huidaandoening duidelijk zichtbaar. Zowel patiënt als zorgverlener kunnen foto’s van de acne in het behandelplan plaatsen. Ook kunnen foto's eenvoudig met elkaar worden vergeleken, door twee verschillende dagen naar keuze naast elkaar te plaatsen. 

Bijvoorbeeld:

 GEA score | ernst van de acne

De ernst van de acne wordt beoordeeld aan de hand van de GEA score. Deze score is bedoeld voor jongeren met acne in het gezicht en is gebaseerd op een al bestaande score. De GEA score is simpel en praktisch voor dagelijks gebruik.

Onderstaande tabel geeft de GEA score weer, ontwikkeld voor acne in het gezicht:

 


Meer weten?

Meer weten over onze behandelplannen of benieuwd wat Patiënt1 voor u kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op via 088-0078600 of zorgverleners@patient1.nl