Bipolaire stoornis
Dit behandelplan is tot stand gekomen in samenwerking met patiëntenvereniging VMDB (Vereniging Manisch Depressieven en Betrokkenen), UMC Groningen, GGZ inGeest en Altrecht, VUmc en het Trimbos Instituut.
Hét behandelplan voor mensen met een bipolaire stoornis
Ingrijpen vóór een manische of depressieve periode!
Wat is het behandelplan Bipolaire Stoornis?
Samen met de patiënt en andere zorgverleners uit het hele land, werken aan een optimale behandeling! Met het behandelplan Bipolaire stoornis van Patiënt1 wordt dit werkelijkheid. Niet alleen worden daarin alle relevante patiëntinformatie en klachten verzameld. Ze worden ook zo overzichtelijk weergegeven dat er patronen kunnen worden ontdekt. En is een patroon te zien? Dan kan ingrijpen mogelijk zijn vóórdat de manische of de depressieve periode zich voordoet.
Wat doet het behandelplan BS
Binnen het online behandelplan Bipolaire stoornis van Patiënt1 worden u en uw patiënt digitaal gekoppeld, eventueel ook met andere zorgverleners. Vanaf dat moment kunt u als behandelaar in dit behandelplan:
volgen hoe het met uw patiënt gaat (zinvol in tijden van toegenomen klachten!)
het klachtenverloop chronologisch in de tijd zien
direct en beveiligd communiceren met uw patiënt, ook zónder consult op kantoor
communiceren met andere behandelaars
verslagen toevoegen
Het medicatiegebruik van de patiënt in de gaten houden
Wat kan het behandelplan BS
In het behandelplan werken uw patiënten nauw met u samen. Dankzij het plan kunnen ze meer inzicht te krijgen in de stoornis en zo de regie in eigen handen nemen. Eenmaal gekoppeld via het PGD aan het behandelplan, kunnen ze:
- altijd en overal hun klachten in kaart brengen
- geen losse boekjes en informatie meer kwijtraken
- medicatiegebruik bijhouden
- slaapuren invoeren en slaappatroon ontdekken
- stemmingen en gebeurtenissen invoeren
- persoonlijke stemmingsgrafiek met alle feiten, ook in tijd
- direct en beveiligd communiceren met zorgverlener(s)
- verslagen lezen van zorgverleners
- zelf signalen in een vroeg stadium ontdekken
Retrospectieve LifeChart
3-jaren terugblik op het beloop van de stoornis kan de invloeden erop, zoals gebeurtenissen en het effect van medicatie, zichtbaar maken. Nieuw opgediepte feiten en een eventueel ontdekt patroon kunnen bijdragen aan een betere behandeling.
Stemmingsmeter
Medicijngebruik, uren slaap, gebeurtenissen en psychische klachten worden per dag ingevoerd, evenals de ervaren stemmingen. Belangrijke informatie die de basis vormt voor de stemmingsgrafiek die overzicht én inzicht geeft.
Stemmingsgrafiek
In de stemmingsgrafiek zijn klachten en andere gezondheidsinformatie zo overzichtelijk in kaart gebracht, dat het niet alleen mogelijk wordt om in één oogopslag te zien hoe het de patiënt vergaat, maar soms ook de aanloop naar een manische of depressieve periode.
Signaleringsplan
Signaleren van verschijnselen die op een manische of depressieve manie kunnen duiden – o.m. met de kolom ‘wat kan ik doen’. Ook ruimte voor signalen van naasten, om samen het evenwicht te bewaren of te herstellen.
Ingrijpen voordat het erger wordt.
Gebeurtenissen
Een selectielijst van gebeurtenissen, positief of negatief, voor een overzicht op datum. Gebeurtenissen kunnen ook in eigen woorden worden genoteerd en in het persoonlijke dagboek worden geplaatst.
Psychische klachten
Voor angst- of dwangklachten, problemen met drugs of medicijnen, of andere klachten.
Meer weten?
Meer weten over onze behandelplannen of benieuwd wat Patiënt1 voor u kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op via 088-0078600 of zorgverleners@patient1.nl