Diabetes behandelplan

Dit behandelplan is tot stand gekomen in samenwerking met het Diabetes Ziekenhuis de Gelderse Vallei. 

Het Diabetes behandelplan

Diabetes in kaart!

 

Wat is het Diabetes Behandelplan?

Het diabetes behandelplan is als pilot opgezet voor tieners met diabetes. Het project is succesvol afgerond, waarbij de resultaten zijn gepresenteerd op het Internationaal Diabetes Congres in Rome.

In het behandelplan communiceert de patiënt met zijn/haar zorgverleners. Het dossier (Persoonlijk GezondheidsDossier) van de patiënt is gekoppeld aan een glucosemeter en mobiele telefoon. Hierdoor kan de patiënt altijd en overal de medische gegevens bijwerken. 

Wat doet het Diabetes Behandelplan?

U wordt als zorgverlener digitaal gekoppeld aan het account (Persoonlijk GezondheidsDossier) van de patiënt. Vanaf dat moment kunt u volgen hoe het met de patiënt gaat:

 Diabetes dagboek van de patiënt bekijken 
(met onder meer glucosemetingen en het insulinegebruik)

 Doelen en acties van de patiënt bekijken om de diabetes aan te pakken

 De hoeveelheid beweging van de patiënt monitoren

 Direct en veilig communiceren met uw patiënt, ook zonder op consult te komen

 Communiceren met andere behandelaars

 Het medicatiegebruik in de gaten houden en indien nodig aanpassen

 Verslagen lezen van andere zorgverleners

 Inzicht in het klachtenverloop van de patiënt en de kwaliteit van leven

 Stappenteller

Bij het hebben van de aandoening diabetes is het belangrijk een gezond leefpatroon aan te meten. Gebruikers van het behandelplan Diabetes kunnen een Garmin stappenteller aan het persoonlijke behandelplan koppelen. De stappen worden vervolgens automatisch (1x per dag) in het behandelplan gezet en tevens zichtbaar voor de professional(s). 

 Diabetes dagboek | glucosemeting | insulineschema

In het Diabetes Dagboek worden verschillende metingen bijgehouden. Zo wordt de glucosemeting ingevuld, maar ook een insulineschema en het koolhydraatgebruik van de patiënt. Al deze metingen worden overzichtelijk in een grafiek weergegeven, inclusief de streefwaarden. Zo zie je heel overzichtelijk of de patiënt op de goede weg is en binnen de streefwaarden blijft. 

 Doelen en Acties

Binnen het behandelplan heeft zowel u als de patiënt de mogelijkheid om persoonlijk doelen toe te voegen. Aan ieder doel kan vervolgens een actiepunt worden gehangen. Door het toevoegen van deze doelen hoopt Patiënt1 een stimulans te kunnen geven om deze doelen naar tevredenheid te behalen. Op die manier werkt u samen met uw patiënt aan een goede gezondheid. Zeker bij diabetes is dit erg belangrijk. Ieder klein stapje is er één in de goede richting. 

Voorbeeld: wanneer het doel is om fitter te worden kan ‘de trap nemen in plaats van de lift’ een actiepunt zijn. 

 


Meer weten?

Meer weten over onze behandelplannen of benieuwd wat Patiënt1 voor u kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op via 088-0078600 of zorgverleners@patient1.nl