Hemangioom

Dit behandelplan is tot stand gekomen in samenwerking met kinderdermatologie UMC Utrecht en het WEVAR team van het Erasmus MC Rotterdam. 

Het Hemangioom behandelplan

Helder over hemangioom

 

Wat is het Hemangioom behandelplan?

Een hemangioom ontstaat in de eerste zes weken na de geboorte en groeit daarna tot een kind ongeveer een jaar oud is. Bepaalde hemangiomen dienen behandeld te worden, omdat ze door de plaats op het lichaam of de grootte een bepaald risico vormen. In het behandelplan staan patiënt en zorgverlener(s) met elkaar in contact. Als zorgverlener kunt u het behandelproces van de patiënt volgen en bent u altijd up-to-date. Zo volgt u onder meer de ontwikkeling van het hemangioom.

Wat doet het Hemangioom behandelplan?

U wordt als zorgverlener digitaal gekoppeld aan het account (Persoonlijk GezondheidsDossier) van de patiënt. Vanaf dat moment kunt u volgen hoe het met de patiënt gaat:

 Het klachtenverloop chronologisch in tijd zien

 De ontwikkeling van het hemangioom volgen

 Direct en veilig communiceren met uw patiënt, ook zonder op consult te komen

 Communiceren met andere behandelaars

 Foto’s van de patiënt met betrekking tot het hemangioom bekijken

 Het medicatiegebruik in de gaten houden en indien nodig aanpassen

 Verslagen lezen van andere zorgverleners

 Inzicht in het klachtenverloop van de patiënt en de kwaliteit van leven

Medicijn inname

De patiënt vult in zijn of haar PGD het medicatiegebruik in. Welke medicijnen gebruikt de patiënt, gesplitst in volgens voorschrift en het daadwerkelijk gebruikt. Ook is er ruimte om niet voorgeschreven medicatie te vermelden. Als zorgverlener kunt u het medicijngebruik in de gaten houden en, indien nodig, aanpassen. 

Foto's plaatsen

De patiënt kan foto’s van het verloop van het hemangioom toevoegen aan het behandelplan. Dit gebeurt meestal voor een gepland polibezoek. Wanneer de klachten toe- of afnemen kunt u als zorgverlener de ernst van het hemangioom via de foto’s bekijken/controleren. 

Verslagen

Een patiënt met een hemangioom staat vaak onder behandeling van een expertisecentrum en een lokale arts in de buurt. Door het toevoegen van verslagen aan het behandelplan blijven alle professionals op de hoogte van elkaars bevindingen en van het volledige behandelproces. Zo kan er een verslag worden ingevoerd na een dokters- of polibezoek.


Meer weten?

Meer weten over onze behandelplannen of benieuwd wat Patiënt1 voor u kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op via 088-0078600 of zorgverleners@patient1.nl