Urticaria

Dit behandelplan is tot stand gekomen in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. 

Hét behandelplan voor mensen met urticaria

Inzicht in het klachtenverloop en de kwaliteit van leven

 

Wat is het urticaria behandelplan?

Eén op de vijf mensen krijgt minstens een keer in zijn of haar leven te maken met een vorm van galbulten (urticaria, netelroos). Deze hevig, jeukende huidaandoening komt plots opzetten en kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven.  Met het urticaria behandelplan staat u als zorgverlener in nauw contact met de patiënt. Ook communiceert u via het behandelplan met andere betrokken zorgverleners. Het behandelplan verzamelt alle relevante patiëntinformatie met betrekking tot de urticaria. Zo kan er, indien nodig, snel worden ingegrepen. 

Wat doet het urticaria behandelplan?

U wordt als zorgverlener digitaal gekoppeld aan het account (Persoonlijk GezondheidsDossier, PGD) van de patiënt. Vanaf dat moment kunt u volgen hoe het met de patiënt gaat:

  • Het klachtenverloop chronologisch in tijd zien
  • Direct en veilig communiceren met uw patiënt, ook zonder op consult te komen
  • Communiceren met andere behandelaars
  • Vragenlijsten van de patiënt over het verloop van de urticaria bekijken
  • Foto’s van de patiënt met betrekking tot de urticaria bekijken
  • Het medicatiegebruik in de gaten houden en indien nodig aanpassen
  • Verslagen lezen van andere zorgverleners
  • Inzicht in het klachtenverloop van de patiënt en de kwaliteit van leven

 Medicijn inname

De patiënt vult in zijn of haar PGD het medicatiegebruik in. Welke medicijnen gebruikt de patiënt, gesplitst in volgens voorschrift en het daadwerkelijk gebruik. Ook is er ruimte om niet-voorgeschreven medicatie te vermelden. 

Als zorgverlener kunt u het medicijngebruik in de gaten houden en, indien nodig, aanpassen. 

 Foto's plaatsen

De patiënt kan foto’s van het verloop van de urticaria toevoegen aan het behandelplan. Dit kan zelfs rechtstreeks vanaf de smartphone. Wanneer de klachten toe- of afnemen kunt u als zorgverlener de ernst van de galbulten via de foto’s bekijken/controleren. 

 Vragenlijsten

Ten behoeve van de effectiviteitsmeting en inzicht in ontwikkelingen in kwaliteit van leven worden vragenlijsten toegevoegd: AAS, UAS-7, UCT en DLQI. 

De patiënt vult deze vragenlijsten wekelijks of maandelijks in. Hier komt een score uit die u als zorgverlener inzicht geeft in het klachtenverloop en de ontwikkeling van de urticaria. 

 Urticaria app

Het urticaria behandelplan is gekoppeld aan een app. De patiënt kan via deze app (op zijn of haar smartphone) rechtstreeks vragenlijsten invullen, foto’s toevoegen en het medicijngebruik aanpassen. Altijd en overal. De app is een digitaal hulpmiddel voor mensen met het PGD urticaria behandelplan. 


Meer weten?

Meer weten over onze behandelplannen of benieuwd wat Patiënt1 voor u kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op via 088-0078600 of zorgverleners@patient1.nl