Hoe maak ik een behandelplan aan

Alleen een casemanager kan en mag binnen het zorgcollectief een behandelplan aanmaken. Ook mag hij of zij andere zorgverleners toegang tot deze behandelplannen geven. 

U wilt voor één van uw patiënten een behandelplan starten. Hoe doet u dit?

1. Log in op Patiënt1Pro

2. Klik op ‘Behandelplan starten’ en vul de gegevens in

3. Creëer het behandelplan voor uw patiënt

Het behandelplan is aangemaakt. U kunt nu een instructiebrief aanmaken om mee te geven aan de patiënt. Hierop staat niet alleen de activatiecode vermeld, maar ook hoe de patiënt zelf aan de slag kan met het behandelplan. Als professional kunt u ervoor kiezen met deze instructiebrief ook persoonlijke notities en gevraagde acties mee te sturen. 

Wel of geen BSN

Heeft u het behandelplan aangemaakt zonder BSN van de patiënt? U kunt pas aan de slag met het behandelplan zodra de patiënt zijn behandelplan heeft geactiveerd.

Heeft u het behandelplan aangemaakt met BSN van de patiënt? Dan kunt u direct aan de slag. Zodra de patiënt zijn behandelplan heeft geactiveerd krijgt u nog meer inzage in de medische gegevens. 

Koppeling PGD

Zodra de patiënt de actievatiecode op www.patiënt1.nl heeft ingevoerd, kan hij zijn eigen behandelplan inzien en is zijn PGD gekoppeld aan het zorgsysteem van de zorgverlener. Voor u als zorgverlener is nu ook het PGD van de patiënt zichtbaar.

Het Persoonlijk GezondheidsDossier (PGD) is een digitaal dossier waar mensen hun eigen medische gegevens verzamelen. Meer informatie over het PGD vindt u verderop in het Helpcentrum.