Wat kan mijn patiënt doen in het behandelplan

U zet een behandelplan op voor uw patiënt. Hiermee wordt zijn/haar Persoonlijk GezondheidsDossier (PGD) aan het behandelplan gekoppeld. U krijgt niet alleen inzage in het PGD van de patiënt, maar de patiënt participeert ook in het opgezette behandelplan. 

Zo kan hij of zij (afhankelijk van het behandelplan) foto’s toevoegen, vragenlijsten invullen, medicatiegebruik tonen en communiceren via de berichtenfunctie. De patiënt kan tevens de verslagen lezen die de betrokken zorgverleners aan het behandelplan toevoegen. Belangrijk om te weten is dat de patiënt ook kan meekijken in de berichtenmodule. Hij of zij kan dus niet alleen zelf via de berichtenfunctie communiceren, maar kan ook de communicatie tussen de artsen onderling inzien. 

Wat is het Persoonlijk GezondheidsDossier

Het Persoonlijk GezondheidsDossier van Patiënt1 is het grootste PGD van Nederland. Het Persoonlijk GezondheidsDossier is een online plek waar de patiënt zijn of haar medische gegevens kan bewaren. De patiënt beheert zijn of haar eigen PGD via Patiënt1. Als zorgverlener werkt u binnen Patiënt1Pro, de patiënt werkt via een eigen omgeving op Patiënt1.

Door middel van onze behandelplannen kunt u uw zorgverlener-account aan het PGD van de patiënt koppelen. Hierdoor heeft u inzicht in zijn of haar medische gegevens. 

Wat kan mijn patiënt doen in zijn/haar PGD?

In het online medisch dossier plaatst de patiënt informatie over onder meer:

  • Aandoeningen
  • Allergieën
  • Operaties/heelkundige ingrepen
  • Medicatiegebruik (zowel op voorschrift als op eigen initiatief)

Maar ook:

  • Contact bij nood
  • Persoonsgegevens
  • Bloedgroep
  • Zorgverzekering

Deze gegevens kunnen van groot belang zijn voor de juiste behandeling van de patiënt. Is de patiënt bijvoorbeeld ergens allergisch voor? Gebruik hij de voorgeschreven medicatie wel goed? Kan de patiënt een bepaald medicijn aan in verband met zijn historie? Het PGD is dus een aanvulling op het behandelplan van de patiënt.