Patiënt1 Netwerk: Huidhuis

              

Alles over huidaandoeningen voor kinderen, volwassenen en betrokken professionals

Bezoek Huidhuis

Snelle herkenning

De zorg voor mensen met een huidaandoening kan beter en efficiënter. Wanneer (zeldzame) aandoeningen sneller herkend worden kunnen ze ook sneller worden behandeld. Een effectieve behandeling kan cruciaal zijn en daarom vindt Huidhuis het belangrijk de zorg voor mensen met een huidafwijking te verbeteren.

Dit tracht Huidhuis te realiseren door laagdrempelige ontsluiting van gespecialiseerde kennis, op interactie gerichte behandelplannen, zelfmanagementprogramma’s en gericht onderzoek.

Wat doet Huidhuis

In de hoofdrol ziet u Nicky. Zij heeft de zeldzame aandoening Netherton Syndroom.

Meer dan 130 huidaandoeningen

Huidhuis biedt informatie voor zowel patiënten als verzorgers en professionals. Het platform biedt tools voor een snelle herkenning van de aandoening en tevens behandelmogelijkheden. Huidhuis biedt onder meer:

  • Informatie over meer dan 130 huidaandoeningen
  • Duidelijke afbeeldingen van de huidaandoeningen
  • Behandelmogelijkheden en opties voor zelfmanagement
  • Richtlijnen en protocollen
  • Aandacht voor onderzoek

Gespecialiseerde kennis

De informatie op Huidhuis is gebaseerd op gevalideerde richtlijnen en protocollen en gespecialiseerde kennis vanuit de domeingroep dermatologie van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venerologie. Deze site wordt door onder andere de Regieraad voor de Zorg gezien als voorbeeld van de toekomstige ordening van de zorg in Nederland.

Initiatiefnemers

 

Prof. Dr. Suzanne G.M.A. Pasmans

kinder)dermatoloog/immunoloog, hoofd afdeling kinderdermatologie Erasmus Medisch Centrum, voorzitter van de domeingroep kinderdermatologie van de Nederlandse Vereniging van Dermatologen en Venerologie, afdeling kinderdermatologie/allergologie Wilhelmina Kinderziekenhuis UMC Utrecht

 

 

 

 

Wilco van Renselaar

Oprichter Patiënt1: het grootste Persoonlijk GezondheidsDossier van Nederland.