Patiënt1 Netwerk: ZwangerWereld

           

Bekijk ZwangerWereld

Goed voorbereid naar je bevalling!

Zwanger worden, zwanger zijn en bevallen

Zwanger zijn of willen worden en daarna kinderen krijgen is een spannende stap in je leven. ZwangerWereld heeft tot doel jou te helpen met de voorbereiding van deze grote verandering. De site biedt informatie voor alle vrouwen, inclusief hun partner, die meer willen weten over de zwangerschap en de bevalling. Daarnaast kun je een eigen zwangerschapsdossier aanmaken. 

De informatie wordt geboden door middel van:

  • Verschillende leuke en informatieve artikelen
  • Een zo compleet mogelijk ABC
  • Een zwangerschapskalender van week tot week   

ZwangerWereld is een online platform voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden, maar ook voor de echoscopist, verloskundige, gynaecoloog en het diagnostisch centrum.

Online echo’s bekijken

ZwangerWereld maakt het mogelijk om online echo’s te bekijken. Dit gebeurt door middel van een generieke code die de professional van ZwangerWereld genereert en aan de zwangere meegeeft.  

De echo’s worden in een persoonlijk dossier geplaatst. Dit is een afgeschermde omgeving op ZwangerWereld. De zwangere vrouw kan op de site inloggen, de gegenereerde code invoeren en vervolgens haar echo’s bekijken. 

Het online bekijken van echo’s heeft verschillende voordelen:

  • Echofoto’s zijn altijd toegankelijk en op ieder moment te bekijken
  • Echofoto’s worden digitaal bewaard en zijn altijd opnieuw op te vragen
  • Het digitaliseren bespaart de professional tijd en geld
  • Geen foto, USB of DVD meer die kwijtgeraakt kan worden
  • De digitale echo is zowel via de computer, als een tablet of telefoon te bekijken

Persoonlijk ZwangerschapsDossier

Patiënt1 werkt met een Persoonlijk GezondheidsDossier. Dit gebeurt in een afgeschermde en beveiligde omgeving waarin patiëntengegevens opgeslagen kunnen worden. De informatie wordt versleuteld en is voor anderen niet te achterhalen.

Op ZwangerWereld wordt ook gewerkt met het PGD, Persoonlijk GezondheidsDossier. Dit PGD noemen we het ZwangerschapsDossier. Hiermee kun je op een eenvoudige manier in de gaten houden of de zwangerschap goed en op een gezonde manier verloopt.

Alle vrouwen die een account aanmaken op ZwangerWereld kunnen hier het verloop van hun zwangerschap bijhouden. Verzamel gegevens en voer metingen uit. 

Grafieken

De metingen worden bijgehouden in grafieken, waardoor je meteen en op een overzichtelijke manier ziet hoe jouw zwangerschap verloopt. Bekijk onder andere:

 

Gewicht: hou je gewicht in de gaten en zie hoeveel je groeit.

 

  

Metingen: hou onder meer je bloeddruk en/of een diabetes dagboek bij.