Nieuwsoverzicht

Behandelplannen vanaf nu declarabel
maandag, 23 april 2018
Behandelplannen vanaf nu declarabel

De NZA maakt het vanaf dit jaar mogelijk om consulten die op afstand zijn verleend te declareren. Er zijn hiervoor drie nieuwe zorgactiviteiten ingevoerd. De NZA is van mening dat e-health de zorg beter, makkelijker en toegankelijker maakt.

eerste consult
dinsdag, 6 juni 2017
Ken uw patiënten nog vóór het eerste consult

In ziekenhuizen worden patiënten in de regel door een Afsprakenbureau of een andere regelneef per brief uitgenodigd om op een eerste consult te komen. Al tijdens dit proces wordt het behandelplan voor deze patiënt aangemaakt.

helpdesk voor zorgprofessionals
maandag, 5 juni 2017
Nieuw: mini-helpdesk voor zorgprofessionals

Het aanmaken van een behandelplan? Een activatiecode? Een behandelplan actief maken? Als zorgprofessionals nog vragen hebben tijdens het werken met onze behandelplannen, hoeven ze in het systeem niet te zoeken naar het helpcentrum of te scrollen door FAQ’s: wat ze eventueel op dat moment nodig hebben aan extra informatie, staat nu bij elke processtap gewoon onder hun neus op de desbetreffende pagina in de nieuwe mini-helpdesk.

med1pas
vrijdag, 2 juni 2017
De Med1Pas: compleet medisch paspoort

Vragen over de Onderzoeksmodule? Onze adviseurs bieden u graag een demonstratie van alle mogelijkheden. Die is informatief, geheel gratis en verplicht u tot niets. Op onze site vindt u bovendien alle informatie over onze behandelplannen, die we samen met zorgprofessionals ontwikkelen voor verschillende aandoeningen en significante gezondheidswinst en efficiëntere zorg opleveren.

donderdag, 1 juni 2017
Onderzoek naar behandeling van eczeem

De oorzaak van eczeem mag dan nog niet geheel duidelijk zijn, een aantal uitlokkende factoren wel. De MAAS trial richt zich op de samenstelling van bacteriën die op de huid voorkomen.

Standaardovereenkomsten
dinsdag, 2 mei 2017
Standaardovereenkomsten maken uw juristen blij

Het mag dan saaie kost zijn: je kunt als zorgverlener nog zoveel willen, maar zonder groen vinkje van de Juridische afdeling ga je toch écht niet van start! Nu worden onze behandelplannen gebruikt in GGZ-instellingen, jeugdgezondheidscentra, erkende expertisecentra, (streek)ziekenhuizen en de Universitaire Medische Centra in Nederland. Deze behandelplannen en het gebruik daarvan zijn gebonden aan wetten en regels. Dat was al zo, en het zal ook zeker niet minder

Engelstalige app
dinsdag, 2 mei 2017
Engelstalige Patiënt1-Urticaria-app

Op veler verzoek brengen we de nieuwste Patiënt1-Urticaria-app nu ook in het Engels uit! Want één op de vijf mensen, welke taal ze ook spreken, krijgt immers één keer in zijn of haar leven te stellen met een vorm van urticaria (galbulten of netelroos). Dit is een impactvolle huidaandoening met jeuk, rode vlekken en brandende pijn. Voor meer inzicht in deze huidklachten is de nieuwe Patiënt1-Urticaria-app nu vertaald!

Patiëntenkaart
maandag, 1 mei 2017
Patiëntenkaart met metingen en grafieken

Wat is het huidige gewicht, de HbA1c, ketonen en bijvoorbeeld cholesterol? De status van een patiënt is op de patiëntenkaart binnen de Patiënt1-behandelplannen meteen duidelijk! Daarop staan nu namelijk óók alle relevante en meest recente meetwaarden in overzichtelijke grafieken. Ingevuld door de patiënt zelf. Als zorgverlener ben je daarmee snel, efficiënt en in één oogopslag volledig op de hoogte van hoe het er met de betreffende patiënten voorstaat en kun je de behandeling optimaliseren.

Agenda
maandag, 1 mei 2017
Gratis professionele agenda op patient1pro.nl

Als zorgverlener heb je niet alleen dagelijks met patiëntenzorg te maken, maar ook met agendabeheer. Hoe zorg je ervoor dat je het overzicht over al je afspraken behoudt en per patiënt precies weet wat er is gepland? Op www.patient1pro.nl kun je niet alleen terecht voor het verbeteren van het zorgproces, maar nu ook voor een handige professionele agenda. En die is nog gratis ook!

Inzicht in het zorgcollectief
donderdag, 6 april 2017
Inzicht in het zorgcollectief

Hoeveel behandelplannen zijn er aangemaakt? Wie is de beheerder? Welke zorgverleners zijn mijn naaste collega’s? Bij Patiënt1Pro hebben we het zorgcollectief inzichtelijk gemaakt. Elke zorgverlener, die onderdeel is van een collectief,krijgt beter inzicht over hoe het collectief waar hij of zij onderdeel van is, is opgebouwd en wat daarbinnen allemaal gebeurd.

Zoek op naam
woensdag, 5 april 2017
Nieuw: zoeken op naam

Een geheel nieuwe functie binnen het zorgcollectief: zoeken op naam. Naast het ZRN-nummer wordt het ook mogelijk om op naam te zoeken binnen Patiënt1Pro. Door deze toevoeging werkt het zorgcollectief sneller en efficiënter. Hoe dat kan?

dinsdag, 4 april 2017
De Groene Kaart nieuw leven in geblazen?

Een doktershandschrift mag dan soms onduidelijk zijn, zijn patiëntenkaart natuurlijk niet. Daarom zijn de patiëntenkaarten binnen onze behandelplannen nu zo ingericht, dat zorgprofessionals in één oogopslag kunnen zien wat de status van hun patiënt is.

maandag, 3 april 2017
Onderzoek zonder dubbel werk. Het kan!

Betere zorg door gedegen onderzoek. Onderzoekers werken continu met zorgverleners en patiënten om de zorg te verbeteren. Hiertoe creëren onderzoekers hun eigen databases om behandel- en interventie data te verzamelen. In de praktijk heel veel dubbel werk en grote

Stemmingsmeter in meetwaarden
donderdag, 23 februari 2017
Ook Stemmingsmeter in meetwaarden

Gewicht, bloeddruk, lithium-spiegel en bijvoorbeeld cholesterol. Het is gratis bij te houden op de meetwaardenpagina van het PGD. Nu op veler verzoek ook met Stemmingsmeter!

dinsdag, 14 februari 2017
Het antwoord begint bij de juiste vraag

Nieuwe vragenlijstmodule binnen behandelplannen
Vragen kost niets? Wel als het nergens toe leidt! Met de nieuwe vragenlijstmodule binnen Patiënt1-behandelplannen leggen zorgverleners patiënten alleen de juiste vragen voor.

zondag, 12 februari 2017
Patient1 Urticaria app nu in Appstore

Dankzij de efficiënte Patient1 Urticaria app krijgen huidpatiënten meer informatie over hun gezondheidssituatie. En hun zorgverleners ook, bij het Urticaria-behandelplan.

donderdag, 9 februari 2017
Huidhuis.nl voor u

Mensen met een huidaandoening informeren en de communicatie optimaliseren tussen patiënt en behandelaars. Het Huidhuis-PGD-model voorziet in een grote behoefte.