Engelstalige Patiënt1-Urticaria-app

dinsdag, 2 mei 2017
Engelstalige app

Ook Engelstalige huidpatiënten baat bij nieuwste Patiënt1-Urticaria-app

Op veler verzoek brengen we de nieuwste Patiënt1-Urticaria-app nu ook in het Engels uit! Want één op de vijf mensen, welke taal ze ook spreken, krijgt immers één keer in zijn of haar leven te stellen met een vorm van urticaria (galbulten of netelroos).

Dit is een impactvolle huidaandoening met jeuk, rode vlekken en brandende pijn. Voor meer inzicht in deze huidklachten is de nieuwe Patiënt1-Urticaria-app nu vertaald!

Actieve urticaria-vragenlijsten

In onze nieuwsbrief schreven we er al eerder over: met de Patiënt1-Urticaria-app krijgen patiënten en hun zorgprofessionals informatie over de gezondheidssituatie. En zo wordt gezondheidswinst geboekt! Daartoe krijgt de gebruiker vier actieve, meest toegepaste urticaria-vragenlijsten voorgelegd: Urticaria Controle Test (UCT, voor de huidige gezondheidssituatie), Angio-oedeem Activity score (AAS, zwellingen, Dermatology Life Quality Index (DLQI, invloed op leven) en de Urticaria Activiteits Score (UAS-7, ernst urticaria).

Altijd en overal invullen

De vragenlijst kun je met de app overal invullen, ook in de trein of gewoon vanaf de bank. Een ander voordeel van de Patiënt1-Urticaria-app is dat de vragenlijst zo gebruikersvriendelijk is, dat je met het invullen niet lang bezig bent. Je kiest voor Ja of Nee, en bijvoorbeeld Nauwelijks en Ernstig (bij klachten). Ook kun je er medicijngebruik mee bijhouden. Waren dat eerst alleen de Nederlandstalige patiënten, nu kunnen ook Engelstalige huidpatiënten inzicht krijgen in hun klachten!

Resultaten delen

De vragenlijsten genereren automatisch persoonlijke scores: een dagelijkse, een wekelijkse en een maandelijkse. Door het invullen van actieve vragenlijsten krijgen urticaria-patiënten meer informatie over de eigen gezondheidssituatie. Zo zijn aan de hand van de resultaten patronen te ontdekken. Zorgverleners kunnen direct meelezen met de resultaten en conclusies aan de resultaten verbinden.

Zorgverleners lezen mee

Het is bovendien mogelijk de app te koppelen aan het Urticaria-behandelplan van het Patiënt1 Persoonlijk GezondheidsDossier. De informatie uit de app wordt dan automatisch in het behandelplan geplaatst, dat zorgverleners voor hun patiënten opstarten via patient1pro.nl. Daardoor kunnen zorgverleners zich een beter beeld vormen van het ziekteverloop van hun patiënten en de behandeling optimaliseren.

In App en Play Store

De Engelstalige Urticaria-app is te downloaden in de App Store voor iPhone en de Play Store op Android-smartphones. Meer informatie over deze huidaandoening is te vinden op het veelbezochte Huidhuis.nl, geschreven door zorgprofessionals uit de UMC’s. Zo wordt de pagina over urticaria al meer dan 8.000 keer per maand gelezen. Daarop staat informatie over de symptomen, behandelingsmethoden en o.a. protocollen en richtlijnen voor professional.

De Urticaria-app en Huidhuis.nl zijn onderdeel van Patiënt1. Wij verbinden partijen die een meerwaarde kunnen leveren voor mensen die willen werken aan hun gezondheid


Meer weten over het Urticaria-behandelplan van het Patiënt1 Persoonlijk GezondheidsDossier?

Uit onderzoek blijkt dat onze behandelplannen stuk voor stuk significante gezondheidswinst en efficiëntere zorg opleveren. Op onze site vindt u alle informatie. Maar natuurlijk beantwoorden we uw vragen ook graag persoonlijk. We zijn telefonisch bereikbaar op 088-0078600 (tijdens kantooruren) en per mail: info@patient1.nl.

Of wilt u eens bekijken hoe behandelplannen binnen uw zorginstelling kunnen werken? Vraag dan onze demonstratie aan. Die is informatief, geheel gratis en verplicht u tot niets.