Hoe kan een zorgverlener uit een collectief worden gehaald

Alleen een beheerder kan een zorgverlener uit een collectief halen.

Hoe werkt dit?

1. Vraag de beheerder van het zorgcollectief of die de zorgverlener uit het collectief haalt. De beheerder is de enige persoon die dit kan doen.

2.  De beheerder logt in en gaat naar het blokje 'Zorgverleners' en klikt dan op de knop 'Zorgverleners beheren'. In de lijst staat de naam van de zorgverlener die uit het collectief gehaald moet worden.

3. Controleer of de zorgverlener onderdeel is van een groep. Dit kunt u zien achter de naam in de laatste kolom.

4. Als de zorgverlener onderdeel is van een groep, moet deze eerst hieruit verwijderd worden. Klik op de groepsnaam en klik vervolgens op het prullenbakje achter de naam van de zorgverlener die uit het collectief gehaald moet worden. U krijgt een controlescherm te zien of u deze persoon écht wilt verwijderen. Klik op 'Ja'.

5. Ga terug naar 'Zorgverleners beheren'. Klik dan op de naam van de zorgverlener die uit het collectief gehaald moet worden.

6. U krijgt de pagina met alle details van de zorgverlener te zien. Hier staat een knop met de mogelijkheid om de zorgverlener te verwijderen. Klik hier op. U krijgt een controlescherm te zien of u de persoon echt wilt verwijderen. Klik op Ja.

7. Nu is de zorgverlener niet meer actief in het collectief. De zorgverlener kan nog wel inloggen in zijn/haar account, maar de patiëntenlijst zal leeg zijn.